01 iulie, 2022

Pagina Oficiala a Televiziunii DrochiaTV

Tinerii în acțiune „Eu sunt polițist civic, dar tu?”

În urma instruirilor și consilierelor psihologice tinerii satelor Țarigrad și Nicoreni din raionul Drochia au început monitorizările din cadrul proiectului ,,Eu sunt polițist civic, dar tu?,, fiind susținuți de administrațiile publice locale și ofițerii de sector. Pentru a încuraja adolescenții, primarul satului Țarigrad își expune mulțumirea față de acest proiect.

„Împreună pentru o comunitate mai sigură” -acesta este moto-ul tinerilor din satul Nicoreni și Țarigrad din raionul Drochia. În cadrul proiectului „Tinerii în acțiune” , 28 de tineri au beneficiat de 6 instruiri și consiliere psihologică pentru a deveni polițiști civici, care împreună cu ofițerii de sector vor patrula localitatea.

Promovarea activismului civic de implicare a tinerilor în viața comunității, soluționarea problemelor de siguranță comunitară și ordine publică, minimizarea actelor infracționale comise de către minori este scopul unui proiect care este implimentat de către Asociația Satelit în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Drochia.

Un nou proiect pilot „Tinerii în acțiune” Promovarea activismului civic de implicare a tinerilor în viața comunității din s.Nicoreni și Țarigrad, din raionul Drochia , minimizarea actelor infracționale comise de către minori, este scopul unui nou proiect pilot care este implimentat de către A.O.„Satelit” în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Drochia. O echipă de formatori, pshiholog, jurist reprezentați al IP Drochia în cadrul instruirilor vor ghida tinerii pentru implicare activă în menținerea securității și ordinii publice în localitate sa. Patru grupuri comunitare de tinerii polițiști civici împreună cu polițistul de sector vor patrula pe timp de seară localitatea pentru a reduce cazurile de comiterea a infracțiunilor. Proiectul „Tinerii în acțiune” este implimentat de către Asociația „Satelit” în parteneriat cu IP Drochia, cu suportul PH Internațional Moldova. Beneficiarii acestui proiect vor beneficia de consiliere juridică pshihologică.

,,Această publicație a fost finanțată printr-un grant de la Departamentul de Stat al Statelor Unite. Conținutul prezentei publcații este responsabilitatea exclusivă a A.O.Satelit și nu reflectă în mod obligatoriu poziția oficială a PH International și a Departamentului de Stat al Statelor Unite. „

Copyright © 2019 DrochiaTV. Toate drepturile rezervate. Developed by iForward Group