03 martie, 2024

Pagina Oficiala a Televiziunii DrochiaTV

Tinerii în acțiune „Eu sunt polițist civic, dar tu?”

Poliţişti civici ambiţioşi care au beneficiat de instruiri în cadrul proiectului „Tinerii în acțiune” sunt pe ultima sută de metri al procesului practic de formare profesională. Pe această notă pozitivă au finisat sesiunile de monitorizare în localităţile lor natale, Nicoreni şi Ţarigrad ghidaţi de ofiţerii de sector al IP Drochia.

Tinerii poliţişti civici care au fost instruiți în cadrul proiectului „Tinerii în acțiune” au efectuat o vizită de studiu la Inspectoratul de Poliţie din Anenii Noi cu scop de informare și studiere a noilor tipuri de izolatoare conform standartelor europene. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție din Anenii Noi, le-au prezentat detaliat interiorul izolatorului, care este unul din cele 16 la nivel de ţară ce corespunde tuturor cerinţelor europene şi respectă drepturile deţinuţilor prin asigurarea cu toate condiţiile necesare.

Invitații emisiunii: Marin Novac – ex-șef adjunct al Inspectoratului de poliție Drochia, șef-adjunct al Inspectoratului de poliție Aneni-Noi; Andreea Curcudel – polițistă civică; Vera Bulgaru – coordonator de proiect și administrator A.O. „Satelit”

Implicarea contează! Viitorul începe de la tine! Tu poți produce schimbarea în localitatea ta! Fă partea din echipa noastră! Numai împreună vom soluționa problemele din comunitatea noastră! Implicarea contează!

Invitații emisiunii: Rodica Cucuietu-psiholog. Pleșca Diana-participantă a proiectului „Eu sunt polițist civic, dar tu?”. Mihail Rotaraș-primar s.Nicoreni, Drochia.

Tinerii din două localități Nicoreni și Țarigrad au desfășurat 3 flash mob-uri.Două în localitățile sale și unul în or.Drochia, pentru a încuraja tânara generație să manifeste activismul civic de implicare activă în viața comunității în care trăiesc. Activitățile s-au desfășurat în cadrul proiectului „Tinerii în acțiune” implimentat de Asociația Satelit în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Drochia. Tinerii polițiști civici au fost instruiți pentru a efectua monitorizări de siguranţă comunitară prin stabilirea ordinii publice împreună cu ofețerii de sector.

În urma instruirilor și consilierelor psihologice tinerii satelor Țarigrad și Nicoreni din raionul Drochia au început monitorizările din cadrul proiectului ,,Eu sunt polițist civic, dar tu?,, fiind susținuți de administrațiile publice locale și ofițerii de sector. Pentru a încuraja adolescenții, primarul satului Țarigrad își expune mulțumirea față de acest proiect.

 

„Împreună pentru o comunitate mai sigură” -acesta este moto-ul tinerilor din satul Nicoreni și Țarigrad din raionul Drochia. În cadrul proiectului „Tinerii în acțiune” , 28 de tineri au beneficiat de 6 instruiri și consiliere psihologică pentru a deveni polițiști civici, care împreună cu ofițerii de sector vor patrula localitatea.

 
https://www.youtube.com/watch?v=L02auAnKemk&t=7s

Promovarea activismului civic de implicare a tinerilor în viața comunității, soluționarea problemelor de siguranță comunitară și ordine publică, minimizarea actelor infracționale comise de către minori este scopul unui proiect care este implimentat de către Asociația Satelit în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Drochia.

Un nou proiect pilot „Tinerii în acțiune” Promovarea activismului civic de implicare a tinerilor în viața comunității din s.Nicoreni și Țarigrad, din raionul Drochia , minimizarea actelor infracționale comise de către minori, este scopul unui nou proiect pilot care este implimentat de către A.O.„Satelit” în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Drochia. O echipă de formatori, pshiholog, jurist reprezentați al IP Drochia în cadrul instruirilor vor ghida tinerii pentru implicare activă în menținerea securității și ordinii publice în localitate sa. Patru grupuri comunitare de tinerii polițiști civici împreună cu polițistul de sector vor patrula pe timp de seară localitatea pentru a reduce cazurile de comiterea a infracțiunilor. Proiectul „Tinerii în acțiune” este implimentat de către Asociația „Satelit” în parteneriat cu IP Drochia, cu suportul PH Internațional Moldova. Beneficiarii acestui proiect vor beneficia de consiliere juridică pshihologică.

,,Această publicație a fost finanțată printr-un grant de la Departamentul de Stat al Statelor Unite. Conținutul prezentei publcații este responsabilitatea exclusivă a A.O.Satelit și nu reflectă în mod obligatoriu poziția oficială a PH International și a Departamentului de Stat al Statelor Unite. „

Copyright © 2019 DrochiaTV. Toate drepturile rezervate. Developed by iForward Group